En helg av musik

Varför inte planera in en helg hemifrån, med musik och god mat? Att få resa på och gå på konsert eller en musikal blir ett minne man har kvar mycket längre än att sitta framför teven och se på Fångarna på Fortet. Passa på!

Först gäller det att hitta en stad eller plats med ett passande musikutbud. Det sker uppträdanden, konserter och musikaler året om. Variationen blir självklart större ju större stad du beger dig till. Men även mindre städer kan locka stora talanger. Det kan också vara en rolig resa om man väljer att se en okänd sångare, en musikal man aldrig hört talas om eller en lokal talang som inte turnerar land och rike runt. Det finns Norrlandsoperan i Umeå för en härlig dos klassisk musik och teater, eller kanske en underhållande konsert på Mejeriet nere i Lund. 

Sedan ska man ha ett bra boende under helgen. Det går att spara in pengar genom att bo på vandrarhem eller hos en kompis, men mycket roligare om man spendera några hundralappar extra och bor på ett fint hotellrum med mjuka sängar och lite avskildhet. Kolla efter hotellkedjor: kedjorna har ofta bra priser, olika kampanjer och håller hög standard. Elite är en populär kedja med hotell från Kiruna i norr till Malmö i söder. De har också ett samarbete med Bishop Arms så finns det ett Elitehotell någonstans, är alltid puben nära för den som vill dricka en öl, smutta på whisky eller äta en hamburgare innan musiktillställningen.

Gör det också lätt att åka fram och tillbaka: välj flyg eller tåg istället för att sitta på en buss i flera timmar eller behöva köra själv!