Att ge bort en upplevelse

Att ge bort upplevelser blir allt mer populärt. I de flesta matbutikerna runt om i landet finns det nu ställ med om än säkert roliga, vanliga och bleka Svenssonupplevelser som att åka luftballong eller äta på restaurang.

Presenter tycker vi skall vara personliga. De ska reflektera vad mottagare gillar och vill ha, allra bäst om personen i fråga själv inte visste att det var det den ville ha innan. Dessa tankegångar har tillsammans gjort det till rutin för mig att köpa biljetter i present. Det finns alltid fullt med aktiviteter och evenemang på gång runt om i Sverige. Bredden på utbudet är förundrande, speciellt i större städer. Tyvärr är de flesta av oss alldeles för dåliga på att uppleva och stödja det lokala kulturlivet, att ge biljetter som present är ett bra steg i rätt riktning.

Att gå in på en eventkalender som Evenemang.se och sedan söka till rätt stad tar inte lång tid. Sedan är det bara att tänka, hur är personen som skall få presenten? Vad gillar han att göra och att uppleva. Är hen musikintresserad kan en konserter vara perfekt, om mottagaren tycker det är roligare med någon teateruppställning går det snabbt att hitta sådana alternativ också.

Befinner personen någonstans mitt emellan så är en Musikal en självklarhet!

Vill man verkligen belöna den man grattar så kan man baka in en resa. Köp en biljett i någon annan stad och gör en weekend av det. Självklart måste du boka hotell och resa också. En present som mottagaren måste spendera mycket tid och pengar på är väldigt sällan en bra present. Som tur är finns det sätt att hitta billigare alternativ även för hotell.

Är personen mer ett fan av snabba bilar kan man köpa en drömupplevelse åt honom eller henne: prova på att köra en äkta Ferrari. Tyvärr får man inte köra bilen så speciellt länge. Om det inte behöver vara en lyxbil kan man annars ge bort en folkracingupplevelse där personen får vara med och köra folkracing. Det brukar erbjudas i flera städer men är man från norr behöver man åka söderut. Det i sig blir en extra present om man väljer att stå få resan upp och ned.