Svenska festivaler

Sommar är för de allra flesta lika med sol och bad. För många innebär också sommaren härliga festivaler av diverse olika slag. I Sverige finns som bekant en uppsjö av olika festivaler och på de senaste åren har de bara blivit fler och fler. Här tar vi en närmare titt på några av de allra största festivalerna i landet.

Bråvalla

Bråvalla är Sveriges i dagsläget största festival. I år hade festivalen som äger rum på Bråvalla flygfält utanför Norrköping över 56 000 besökare, vilket är rekord för en svensk festival. Några av de artister som gästade festivalen i år var bland andra Iron Maiden, Kanye West, Kings Of Leon, Axwell & Ingrosso, Lana Del Rey samt The Offspring.

Sweden Rock Festival

Hårdrocksfestivalen i Sölvesborg har över 20 år på nacken, vilket dock inte hindrar besökarna att vallfärda till den lilla orten Norje i Blekinge för att ta del av det bästa som hårdrocken har att bjuda på. Genom åren har festivalen gästats av i stort sett hela hårdrockseliten eller vad sägs som Aerosmith, Guns ‘N’ Roses, Black Sabbath, Alice Cooper, Def Leppard, Europe samt Judas Priest för att nämna några.

Way Out West

På senare år har det dykt upp allt fler stadsfestivaler. En av dessa är Way Out West som äger rum i Slottsskogen i Göteborg. Sedan starten år 2007 har festivalen bara vuxit och vuxit och i år besökte över 27 000 festivalen.
En av förklaringarna till festivalens framgångar är inte bara den sköna stämningen utan också det faktum att man år efter år har en bra line-up. Outkast, Prince, Kanye West, Robyn, The National samt Håkan Hellström är några av de artister som de senaste åren gästat festivalen.