Resa för musik

Man behöver inte hålla sig hemma i Sverige för att uppleva bra musik och umgänge. Man kan också åka utomlands!

Roskilde – Danmark

En livad festival där vad som helst kan hända. Roskilde föddes 1971 och har alltid varit en organisation utan vinstsyfte. De vill bara ge oss bra musik och härliga upplevelser. Runt 50 personer arbetar året runt för festivalen, sedan tillkommer det alltid tusentals volontärer när festivalen drar igång. Nuförtiden brukar så många som 32 000 personer ställa upp och jobba gratis i det olika stånden och butiker inne på området.

Roskilde har ofta varit snabba på att haffa stora artister. Något som gjort både festivalen och artisterna större. Några minnesvärda uppträdande är Bob Marley 1978 och Metallica 1986. Under hela sin livslängd har festivalen haft en humanitär syn och arbetar för att öppna andras ögon för jämställdhet och lika värde.

Musikaler – världen över

Är man inte en festivalmänniska kan man istället välja att åka på musikaler. Det är som att få se en spännande film med ett fantastiskt soundtrack, live. Hela upplevelser är också kortare vilket passar bättre in i ett hektiskt schema eller för den som inte vill tälta i tre dagar.

Det finns små obskyra musikaler världen över, sedan finns det stora som vi rekommenderar alla att se åtminstone en gång. Men ett av de populäraste resmålen för högklassiga musikaler är London. Här uppträder de stora namnen i de stora musikalerna. Kanske boka in att se den storslagna succén Mamma Mia och sova någon extra natt på hotellet? Det positiva med en musikal är att du kan kombinera det med andra saker som shopping och slappa. Man kan verkligen få valuta för pengarna.