Storsjöyran

Det är få saker som toppar känslan av att i den norrländska natten vara del av ett myllrande folkhav till rytmen av musik från riktigt bra artister. Det bleka skymningsljuset och fjällvindarna bäddar in festivalbesökarna i en nästintill magisk stämning.

Storsjöyran är en av Sveriges äldsta stadsfestivaler. Festivalen har sitt hjärta i stortorget och badhusparken i Östersund. Redan innan den egentliga festivalen börjar så inleds festligheterna med den så kallade yran veckan. Med ett välbesökt krogstråk, tivoli, gatuartister och filmfestival.

Storsjöyran anses vara en av Skandinaviens största musikfestivaler. Det finns nio olika scener i Östersunds stadsområde. Stortorgsscenen är störst och är placerad mitt på torget. Där har genom åren bland annat  Bryan Adams, Alice Cooper och Lady Gaga spelat.

Trots den stora festivaldöden i landet har Storsjöyran överlevt. Och de senaste årens tvådagars festival byts ut mot den sedvanliga tredagarsfestivalen. Datumen är redan satta så den 31 juli – 2 augusti kan vi återigen få uppleva en fantastisk musikfestival i norrländsk miljö. Biljetterna släpps redan den andra december till ett pris av 1000 kronor, för tre dagar.

Glöm bara inte bort att ladda upp med myggstift också…